Energieffektivisering vecka 19

Föreberedelsearbetet för att återmontera teknisk utrustning pågår altjämt. Målning av teknikutrymmen med mera löper på. Samtidigt har en omfattande höjdmätning gjorts av pisten, alltså planen där isen ska vara.

Den gamla betongbottenplattan(Svart i bilden nedan) gjöts på pålar som pressades genom den gamla sjöbotten(Brun) ända ner till berget(Gul) för att stå stadigt. På denna platta(svart) lades sen kylrör och gjöts in i en egen betongkaka. Denna kaka med rör har vi nu tagit bort och hallen ser just nu ut som på bilden(schematiskt)

Problem kan uppstå om denna platta inte är helt plan. Om måttet X i bilden nedan skiljer sig från måttet Y är plattan ojämn.

Därför har vi de senaste veckorna lasermätt hela plattan på fler än 1800 punkter. Detta resultat analyseras och tillsammans med ett betongprov som tagits under veckan kommer vi veta vilka åtgärder som krävs för att få en pist värdig en modern proffsig anläggning.

I slutet av vecka 20 kommer vi kunna veta om det krävs omfattande reparationsarbeten på bottenplattan eller om den håller som den är. Vi har verkligen försökt reda i detta under hela förberedelsearbetet sedan 2 år tillbaka men det krävs att vara i detta läget med hela den övre betongkakan avtäckt för att kunna göra denna laserkartering.

Publicerad av Glysisvallen AB

Helägt kommunalt bolag i Hudiksvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: