Energieffektivisering vecka 20

Nu när kylplattan helt tagits bort har vi också kunnat få svar på de frågor vi ställt oss under en tid. I vilket skick är bottenplattan. Det vill säga den platta som bär upp kylanläggningen och som står stadigt förankrad på fler än 380 pålar ner till berget.

Plattan innehåller förhöjda halter av klorid. Salt alltså. Salt betong påverkar den armering som gjutits in. Armeringen rostar. Det kan vi se lite grand av i de redan befintliga borrprover som på bilden.

Vi kommer därför ta fler prover. 4 borrkärnor på de platser där salthalterna varit högst uppmätta. 2 borrkärnor på platser där det sett som bäst ut i tidigare provtagning.

Noggranna analyser ska göras av den armering som finns i betongen för att kunna säga med vetenskaplig tyngd att det går eller inte går att gjuta den nya kylplattan ovanpå denna.

Om det inte går att gjuta på den befintliga plattan riskerar projektet att bli försenat. Mycket tråkigt såklart. Onsdagen den 26 kl 1300 bör vi veta detta och återkommer via vår webb och via Facebook med mer information.

Under tiden önskar vi alla er en Glad pingst!

//Projektledningen för Energieffektiviseringsprojektet i Ishallen 2021

Publicerad av Glysisvallen AB

Helägt kommunalt bolag i Hudiksvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: