Ishallen byter namn

Holmen har skrivit ett avtal med Glysisvallen AB och fått rättigheten till namnet på Hudiksvalls ishall som kommer att heta Holmen Center. Invigning planeras till hösten 2021.

Som stor skogsägare samt med verksamheterna vid Iggesunds Bruk och Iggesunds Sågverk är Holmen en stor aktör i Hälsingland och en viktig ekonomisk motor för regionen. Ett av Holmens fokusområden inom hållbarhet är att engagera sig i de lokalsamhällen där de verkar med målet att vara en god granne, bidra till samhällsnytta och göra regionen attraktiv att bo och verka i. Detta görs bland annat genom lokal sponsring som främjar ett aktivt förenings- och fritidsliv.

– Det är många lokala föreningar som inte skulle överleva om det inte vore för sponsring. För oss är det självklart att ta vårt ansvar. Och tillsammans med bidrag från Iggesunds fonder vet vi att vi är en förutsättning för det lokala föreningslivet, säger Johan Nellbeck, ansvarig för Holmens kartongverksamhet inom affärsområdet Holmen Iggesund. 

Iggesunds Bruk, eller ”bruket”, är välkänt i Hälsingland men alla är kanske inte medvetna om att bruket ingår i Holmenkoncernen som har fem affärsområden: Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Med denna satsning profilerar sig Holmen tydligare gentemot såväl skogsägare som allmänhet, vilket är viktiga målgrupper för Holmen både i egenskap av virkesköpare och som arbetsgivare.

Avtalet är skrivet på fem år, och det kommunala fastighetsbolaget Glysisvallen AB som driver ishallen har åtagit sig att skjuta till motsvarande belopp som Holmen i sin årliga budget. Dessa pengar kommer att gå till underhåll och investeringar som till exempel renovering av omklädningsrum och duschar, samt till sociala ytor som till exempel utökade sittplatser, café, entré och restaurang.

Ishallen utnyttjas av allmänheten, skolor och föreningar inom hockey, konståkning, friidrott, fotboll mm. Namnet Holmen Center tydliggör att hallen är en samlingsplats för många olika sporter, åldrar och gemenskap. Och i visionen ingår att det ska bli en samlingsplats även utöver själva idrottandet, med café/lunchrestaurang, läxläsningsplatser mm för ungdomar. 

– Vi är väldigt glada över detta samarbete. Det ger oss också en extra morot i att verkligen se till att hålla hallen i det skick som både föreningarna och allmänheten förväntar sig, säger Lars Stål, VD Glysisvallen AB.

Publicerad av Glysisvallen AB

Helägt kommunalt bolag i Hudiksvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: