Aktuellt

Rundbanan på Glysis är öppen.

Isrundbanan på Glysisvallens friidrottsanläggning är nu öppen. Det är gratis att åka och du behöver inte boka. Isen är till för skridskoåkning enbart. Det betyder att klubbor, bollar, puckar och dylikt inte är välkommet. All åkning sker på egen risk. Håll avstånd och respektera varandra. Välkomna till Glysisvallen!

Energieffektiviseringsprojektet v. 37

Isen är åter åkbar i Holmen Center(Ishallen). Isen ligger nu på pisten och vi öppnar därför ishallen för bokningar från och med idag 13 september. Men fortfarande återstår en hel del arbete i hallen för att alla delar i projektet ska räknas till helt klart.

Energieffektivisering vecka 36

Kl 1300 idag 7 september fick vi klartecken från entreprenören Unisport att vi kan börja lägga vatten på den snart frusna pisten. Det kommer att ta några dagar att få en färdig is. Reklamen ska läggas ner på ett islager för att sedan frysas in i ett islager till. Måndagen den 13 september öppnar viFortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 36”

Energieffektivisering vecka 27

Denna veckan var den mest kritiska veckan i hela bygget. Arbetet pågick fram till 0230 på onsdagsmorgonen för att hinna färdigställa allt innan betongbilarna skulle anlända kl 0700 därefter. Allt gick enligt plan. Plattan är nu gjuten och ska vila/brinna i några veckor innan den tål belastning. Nu kvarstår teknikinstallationer och injusteringar. Vi håller medFortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 27”

En era är över

Under det senaste året har Glysisvallen tappat tre trotjänare som alla tre nu uppnått pensionering. Jan-Erik ”Plupp” har arbetat 41 år. Gert har arbetat 36 år och yngstingen Berra 31 år. Herrarna Bladin och Andersson har redan avslöjat vad de haft för sig den första tiden som numera statligt avlönade pensionärer. ⁃ ” Tiden räckerFortsätt läsa ”En era är över”

Energieffektivisering vecka 25

På fredag är det midsommarafton. Det innebär att många är lediga efter helgen. Så blir det inte i energieffektiviseringsprojektet. Vi går nu in i den mest tidskritiska delen av projektet. Vi har äntligen fått se att det återuppbyggs. Fram tills nu har det mest handlat om att riva och ta bort. Nu bygger vi upp!Fortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 25”

Ishallen byter namn

Holmen har skrivit ett avtal med Glysisvallen AB och fått rättigheten till namnet på Hudiksvalls ishall som kommer att heta Holmen Center. Invigning planeras till hösten 2021. Som stor skogsägare samt med verksamheterna vid Iggesunds Bruk och Iggesunds Sågverk är Holmen en stor aktör i Hälsingland och en viktig ekonomisk motor för regionen. Ett avFortsätt läsa ”Ishallen byter namn”

Energieffektivisering vecka 24

Veckan har varit hektisk. Den planerade övergjutningen med stråbetong har genomförts. Det är delikat arbete med enorma nogrannhetskrav om tjocklekar som inte får diffa på ens en millimeter. Plattan ska vara helt plan. Detta för att de kylrör som nu ska läggas ut måste ligga helt horisontellt. Allt gick enligt plan. På måndag börjar arbetetFortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 24”

Gymmet öppnar 14 juni 2021

Äntligen återupptar vi vårt gym och du kan få börja träna! Det kommer ske med restriktioner i enlighet med pandemiföreskrifterna – givetvis. Exakt vilka regler och hur det ska gå till kommer vi åter med. Troligen kan inte fler än 6 personer vara i gymmet samtidigt. Under veckan informerar vi vidare vad som kommer behövaFortsätt läsa ”Gymmet öppnar 14 juni 2021”

Energieffektivisering vecka 21

Under veckan har det klarlagts hur den skadade bottenplattan ska kunna ställas i så gott skick att den kan komma att hålla i minst 20 år till. Det kommer att ske genom att den mest salthaltiga betongen nära entrén i ishallen kommer bilas bort. Därefter kommer en primer att målas/sprutas på plattan varpå en 20-70Fortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 21”

Energieffektivisering vecka 20

Nu när kylplattan helt tagits bort har vi också kunnat få svar på de frågor vi ställt oss under en tid. I vilket skick är bottenplattan. Det vill säga den platta som bär upp kylanläggningen och som står stadigt förankrad på fler än 380 pålar ner till berget. Plattan innehåller förhöjda halter av klorid. SaltFortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 20”

Energieffektivisering vecka 19

Föreberedelsearbetet för att återmontera teknisk utrustning pågår altjämt. Målning av teknikutrymmen med mera löper på. Samtidigt har en omfattande höjdmätning gjorts av pisten, alltså planen där isen ska vara. Den gamla betongbottenplattan(Svart i bilden nedan) gjöts på pålar som pressades genom den gamla sjöbotten(Brun) ända ner till berget(Gul) för att stå stadigt. På denna platta(svart)Fortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 19”

Energieffektivisering vecka 17

Under veckan slutfördes betongdemoleringen som ska bereda plats för den nya kylplattan med den moderna tekniken i. Under kommande tre veckor kommer arbetet att vara knutet till att förbereda kylmaskinrummet och göra plats för installation av den nya kylmaskinen som kommer levereras under mitten av juni. Fram till dess kommer man riva bort täckplast ochFortsätt läsa ”Energieffektivisering vecka 17”

%d bloggare gillar detta: